» Äiti yrittäjä

Äitienpäivän kunniaksi NumerotON Oy:n osakas Sanna Kerminen avaa ajatuksiaan perheestä, työstä ja yrittäjyydestä:

Joku koputti toimistomme oveen kesken hallituksen kokouksen. Avasimme koputtajalle oven ja hän pysähtyi hämmentyneenä ovelle: ”Tuota… Onko tämä tilitoimisto?” Vakuutimme näin olevan. ”Onko teillä tässä joku yksityistilaisuus?” Ei, ei ollut. Oli hallituksen kokous. Neljä lasta juoksi ympäri toimistoa, nauroi ja kiljui, heitteli paperilennokkeja ja virittivät sohvatyynyistä rataa: ”Ei saa koskea maahan!”

Mikään äitiyttä paremmin ei olisi minua voinut valmistaa oman yrityksen johtoon. Koulut kyllä ovat antaneet pohjan ammattiosaamiselle, aiemmat työnantajat arvokasta kokemusta, mutta seitsemän lasta ovat opettaneet minulle enemmän kuin nuo yhteensä:

-Kuinka kuunnella ja jättää kuuntelematta

-Kuinka pitää kalenteri ajan tasalla

-Kuinka jakaa tehtäviä ja vastuuta

-Kuinka laittaa omat tehtävänsä tärkeysjärjestykseen (Kuoleeko joku, jos tämä ei tule heti tehdyksi?)

-Kuinka hallitaan kriisit ja kaaokset

-Kuinka nähdä mahdollisuus hetkessä ja tehdä päätös sekunnissa oikean tilaisuuden osuessa kohdalle

-Kuinka nähdä riskit ennalta (En todellakaan osta mitään, mistä tiedän jo kaupassa, mille se näyttää hajonneena. En myöskään lähde mukaan mihinkään, minkä riskit ovat hyötyjä suuremmat)

-Kuinka kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin

-Kuinka huomenna on aina uusi päivä

Olen saanut yrittäjän vapauden olla aina töissä ja toisaalta aina siellä, missä eniten tarvitaan. Jopa yhtä aikaa. Ja siitä on kiittäminen Numerottoman muita osakkaita. Perheen ja vaativan työn yhdistäminen ei mitenkään onnistuisi kohdallani ilman heitä.

Äidit, uskokaa itseenne! Me pystymme mihin vain.